social twitter box white 32  social linkedin box white 32  social facebook box white 32

11
Юни
2019

Длъжностно лице по безопасност и здраве

Съгласно чл. 7, ал. 5, т. 2 от Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, длъжностните лица ежегодноповишават своите знания чрез специализирано обучение.

Освен спазването на горепосочената Наредба, строителите при първоначалното им вписване в Регистъра и при ежегодното потвърждаване, трябва да посочат наличието на правоспособен персонал, включително и по спазването на здравословни и безопасни условия на труд. 

Съгласно чл. 7, ал. 5, т. 2 от Наредба № РД-07-02 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, лицата, които са определени от работодателя да провеждат инструктажите по безопасност и здраве при работа ежегодноповишават своите знания чрез специализирано обучение.

Проведеното обучение се доказва с документ за завършен курс, а обучението може да се проведе само от учебно заведение, лицензирано съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Във връзка с изложеното по-горе, Консорциум СЕК (лицензиран от НАПОО с Лицензия № 200812674), организира курс за длъжностни лица по безопасност и здраве със следната програма:

1. Управление на дейността по здравословни и безопасни условия на труд в строителството. Основни причини за допускане на трудови злополуки при изпълнение на строително-монтажни работи (СМР).

2. Минимални изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР. Принципи, на които се основава Наредба № 2 от 22. 03. 2004 г.

3. Участници в строителния процес. Задължения на възложителя, проектанта, координатора по ЗБУТ, строителя, техническия ръководител, бригадира, машиниста и работника за предотвратяването на злополуки.

4. Организация на строителната площадка за безопасно изпълнение на строително-монтажни работи. План по безопасност и здраве. Оценка на риска.

5. Инструктаж и инструкции по безопасност и здраве при работа в строителната фирма.

6. Задължения на длъжностните лица по безопасност и здраве.

Лектор: инж. Борис Петров - консултант по ЗБУТ

Курсът ще се проведе в гр. София, ж.к. Белите брези, ул. Искърски пролом № 8 - книжарницата на партера. Начало - 9,30 часа.

Таксата за участие е 150 лв. с ДДС и включва лекции, специализирана литература, кафе-пауза, помощни материали и нормативно изискваното удостоверение за всеки участник. Участници, посетили вече обучението ползват 20 % отстъпка. 

В цената не е включена нощувка.

Ако желаете да запишете Ваши служители за това обучение, моля кликнете на бутона по-долу или ни изпратете заявка с името на фирмата и броя на обучаващите се лица на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или тел. 02/ 958 25 49.

ЗАПИСВАНE ON-LINE

Окончателното записване става след извършване на плащане по банков път. За записан се счита участник, платил таксата по банков път до два работни дни преди датата на семинара.


 

Нашите клиенти

Уникредит Булбанк АД
АЕЦ Козлодуй
КЦМ Пловдив
Първа Инвестиционна Банка
Главболгарстрой АД
Мидия АД
Планекс Холдинг           виж всички

Другите за нас

Препоръки

Отзиви

Контакт с нас

1680 София,
ул. Искърски пролом 8
тел. +359 2 958 25 49 
        +359 878 455162
e-mail: seminari@akademiasek.com

Банкова сметка:
Юробанк България АД
IBAN BG35 BPBI 7940 1034 8393 01
BIC BPBIBGSF

×
Абонирайте се за нашия бюлетин!

Абонирайте за нашия бюлетин, за да получавате информация за предстоящите обучения на Академия СЕК!

×

Харесайте страницата на Академия СЕК във Фейсбук,
за да следите новостите!